dissabte, 27 de desembre del 2008

L'hivern dels remers

Ara mateix, quan entra l'hivern, es quan els remers comencem a preparar amb intensitat una temporada de competició cada vegada més matinera. Des de fa dos temporades la comissió técnica de la federació de rem avança una mica l'inici de les regates. I des de fa tres anys veiem com els mesos de gener i febrer son crucials per arribar en plena forma i amb tripulacions ben conjuntades a la primera regata. Així doncs, com a regal de reis ens trobem que hem de pitjar l'accelerador just acabades les festes de nadal. I com cada any em trobo, divertit, com la gent em mira com a algú amb molt poc seny quan els proposo que vinguin a probar aquest esport, precisament a l'hivern!! Quan més fred fa i a més a més a les fosques! "I us mulleu?" em pregunten. Es ben cert que cal una bona dosi d'humor, moltes ganes i saber que et trobaràs un grupet de gent que estima el rem per anar a entrenar. Però aixó només en el primer moment, just abans d'aixecar-te del sofà i fer camí cap al port. Un cop allà l'unic que passa fred es el timoner, la resta fins i tot sua, es treu de sobre totes les tensions del dia i riu, i fins i tot cau de tant en tant una cerveseta després de l'entrenament. De fet allò que ens agrada més es tenir tot el port de Mataró i gairebé tot el mar per nosaltres i si surts amb dies on la mar es calmada us puc dir que es el millor lloc per entrenar: silenci, aire fresc i natura. Millor que el ioga!!

Aquest any jo soc el timoner de l'equip senior/veterà masculí dels Capgrossos de Mataró. I per qué senior/veterà? Doncs per que encara no ens hem decidit si remarem en una categoria o l'altre. Questió d'edats de la gent, tot i que sembla que serem seniors i tindrem per endavant aquells 1500 metres que tanta por feien a les seniors femenines i que van superar sense dificultat. Així jo soc el que passa fred aquest any i prega per que arribi l'estiu ben aviat.

Estic content per que tot i que hem de tornar a formar una tripulació, la gent que rema amb mi te ganes de fer-ho i crec que aconseguirem fer un bon paper i arribar amb una bona tècnica. Dins l'equip hi ha gent que ja fa tres, quatre i cinc anys que rema i d'altres que fa dos dies o tres, però ho fan prou be com per que comencem rapidament a fer entrenaments més seriosos.

El nostre hivern s'acaba just quan la colla castellera comença a fer els primers assaijos, a finals de febrer o l'abril, tot mirant com s'apropa la diada de Sant Jordi. Per aquestes dates, nosaltres ja estem "a tope" i ens fa cada cop menys mandra anar al port. Comença la primavera i les proves de pretemporada: la regata de relleus a Palamòs, l'ergometre a Banyoles i la llarga de Badalona! Ve el canvi horari i els entrenaments amb llum, una passada!