dimarts, 5 de maig del 2009

Campionat d'ergometre i llarga distancia a Banyoles

Hola,

Ja fa temps que no actualitzava el blog. Per tot aquell que estigui interessat en la actualitat del club us incloc la nota de prensa que va apareixer amb motiu de la nostra participació al campionat d'ergometre i llarga distancia organitzat per la federació de rem de catalunya a Banyoles.

"Els de Mataró, es mantenen per sota dels 9 minuts a la regata de llarga distància.

El diumenge 19 d'abril es va celebrar a Banyoles la regata de llarga distància de llagut i campionat d'ergòmetre 2009, prova amb la que la secció de rem de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró va decidir començar la temporada, mentre a Mataró es celebrava el primer aniversari de la inauguració del local casteller.
Tot i que les previsions de temps no eren massa clares, es va llevar un dia assoleiat i clar, i des del mateix estany de Banyoles gaudirem de la magnífica visió d'uns Pirineus ben nevats, tot i que un cop acabat tot plegat, el ruixat que ja havia passat per Mataró va arribar a l'Estany.
Capgrossos hi va presentar un equip femení, i un de masculí que enguany ha estrenat a la majoria dels seus tripulants.
Primera prova: l'ergòmetre, aparell que simula bàsicament el moviment de rem, però on el banc és mòbil, la qual cosa, als que remen en llagut català, els representa un handicap, ja que al llagut català el banc és fix. El recorregut que s'ha de completar és de 3000m, rellevant-se tots els integrants de l'equip de manera ràpida i eficaç. Es viuen moments de molta tensió, esgotament i nervis.
Aqui l'equip femení va fer una setena posició d'un total de nou equips participants, mentre que l'equip dels nois van quedar en l'onzena posició, posant-se a la cua de la participació masculina.
Segona prova: llarga distància amb llagut, amb una sortida llançada (la barca ja ve embalada) es recorrien 2000m fent un parell de girs. L'equip de noies va fer un bon paper essent el quart equip que va baixar dels 9 minuts.
Al torn dels nois s'han situat en 10ena posició baixant també dels 9 minuts, quasi mig minut per davant dels ultims.
Així doncs, i amb la participació de nou equips femenins, i onze de masculins, els de Mataró es van classificar a la general en 6ena posició les noies i en 10ena els nois.
Donat que enguany ha estat la primera regata a la que s'han presentat, ara ja preparen la Llarga de Badalona, que tindrà lloc el 3 de Maig, dins els actes de les Festes de Maig de la ciutat, i ja tindran encarada la Lliga Catalana que comença el 10 de Maig a Empuriabrava. Esperem que les ganes i l'esforç que hi posen es vegin recompensats."